Reklamebanner

Adrenaline
pekere:

DNT
De offisielle sidene til Den Norske Turistforening. Se også Kristiansand og Opplands Turistforening.

DNT Fjellsport - arrangerer kurs i det meste som er moro!

Midt-Agder Friluftsråd

Etjom.com
Her finner du masse godt fjellstoff!

Fjellsiden.no
På denne siden er det også mye fjellstoff!

Jens Augestad sin "Snøskredguide".

Norges nasjonalparker
Info hos Direktoratet for naturforvaltning.

Norge på langs på ski

Masse nyttig informasjon om kart, kompass og GPS

GPS for deg og meg

Eldre artikler vi anbefaler:

Har du tips til andre vandrenettsteder? Da sender du linken til:
adrenalin@adrenaline.no

Pekere til utstyrsleverandører finner du på:
www.gearmania.com

Fjelltur:
TvergasteinTvergastein under Hallingskarvet

Høsten 2011 fikk vi endelig oppleve Tvergastein. Arne Næss sin hytte under Hallingskarvet. Fjellet han kalte «Det gode lange livs far». Her tilbrakte han over 10 år av livet sitt, og hytta ligger helt fantastisk til ved Ustaoset. Her finner du en del bilder fra turen, og linker til andre steder med interessant materiale.

BDel av coverokanmeldelse
50 turer på Sørlandet

I fjor ga Torolf Kroglund ut ei flott turbok om Sørlandet. Boka inneholder 50 turforslag fra både kyst, hei og fjell. Selv om du er veldig kjent i Agderfylkene, så finner du garantert nye turidéer her! Vi har levert noen av bildene i boka!
Ski:
Fantastisk lysBryllupstur - del 3a

En bryllupsreise i store deler av Sør-Norge for å stå på ski virker litt meningsløst når det er over en meter snø i Kristiansand og områdene rundt. Derfor ble det endring av planer, og en svært så lokal rundreise til diverse destinasjoner. En slags klimakur på mikronivå. Ikke nok med det - dagene vi ellers ville kjørt bil ble brukt til skikjøring i stedet.

Besshø - 2258 mohToppraid i Jotunheimen
Seminar på Beitostølen i september skulle avløses av litt turer i fjellet. Drømmen var tre topper på tre dager, men av erfaring vet jeg jo at dette fort må justeres litt underveis. Topper på over 2000 meter er utsatt… Men, Jotunheimen viste seg fra sin beste side, og to av dagene kunne jeg stå på toppen i t-skjorte! For noen dager!

Pilegrimstur:
SolnedgangFra Hovden til Røldal 2007

Tidlig i juli samlet nesten 40 spente pilegrimmer seg på Hovden Fjellstoge. Sammen skulle de gå over fjellet til Røldal stavkirke. Pilegrimsprest Birte Løvåsen har vært primus motor for pilegrimsturene til Røldal denne sommeren, og adrenaline.no var med på den første av fire turer over fjellet.

Toppturer
Fingeren og GluggefjelletStandalhytta i Sunnmørsalpene
Sunnmørsalpene er et fantastisk fjellterreng syd for Ålesund. Endelig skulle jeg også få oppleve pinakler i praksis. Tinderangling og eggvandring. Riktignok må en ta litt høydemetre opp fra Standalhytta for å begynne med sånt, men det er VERDT det!
Her kommer det litt tekst og masse bilder fra en ukes familieferie.

Folgefonna 2004
Tore turlederPinsefeiring i knallvær
Etter å ha gått over Jostedalsbreen i 2001 i pinsen, var vi denne gangen klar for Norges sydligste bre: Folgefonna. Prosjekt Villmark (PV) arrangerte også denne turen. Planen var å gå hele breen på langs, men dårlige snøforhold gjorde at vi konsentrerte oss om Sydfonna. Dermed startet turen i Sunndal, og vi kom ned i Rosendal. Under hele turen var det sol og atter sol…

Bre og moro:
Kaldt badFra Fjord til Fonn
Hvis du går på sommerskole i Stryn kan du få oppleve mye! I sommer deltok vi på kurset ”Fra Fjord til Fonn”. Her var det mange forskjellige aktiviteter. Alt fra maling ved fjorden, til topptur på 1500 meter. Vi fikk oppleve naturens skiftninger fra nede ved fjorden, og helt opp til toppen av Strynekåpa. Det var en flott uke, og det skulle vise seg at bading ble sentralt for noen av deltagerne…


Vandreforsiden på adrenaline.no ble sist oppdatert 06.02.12