Bokanmeldelse:
Sykkelperler i Sør-Norge

Sykling er populært, og vi får et par bøker til anmeldelse hver år. Sykkelguiden for Sør-Norge kom i fjor, men dumpet ned i postkassa for noen dager siden. Boka inneholder turbeskrivelser fra fylkene her i Sør-Norge, og det er amnge perler som venter på å bli utforsket. Vi har sett nærmere på boka, og den egner seg både som reise- og drømmefølge!

Av Lars

Forside av bokBoka er gitt ut av Tun Forlag og det er Ulf Ove Hansen som har ført de i pennen. Inndelingen er gjort fylkesvis fra vest: Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark og Vestfold.

Hvert fylke inneholder fra 5-11 forskjellige turer. Bare titlene på turene innbyr til å ta sykkelen fatt. I Vest-Agder kan du blant annet velge "Gabriel Scotts sykkelspor", "Fra hva til hei" eller "På dresin mot høyfjellet".

Selve turene består av en beskrivelse, et detaljert kart og så en del fakta. Blant disse finner du info om kommunen, kulturminner, transport, parkering, vanskelighetsgrad, overnatting, alternative strekninger og andre nyttige adresser. I det hele tatt skulle du være vel rustet til å gjennomføre turene på egenhånd.

Kartene fungerer fint som oversiktskart, men det var i alle fall ett kart der Hovden ikke var tegnet inn, men Bjåen var med. Det er jo litt merkelig. Har du gode kartkunnskaper, så går det nok greit å sykle etter kartene, men et kart i tillegg kan komme godt med. Nå finnes det jo også etterhvert mange løsninger for GPS og mobiltelefoner som kan fungere som supplement.

Boka virker solid og gjennomarbeidet. Før turbeskrivelsene er det også tatt med en del praktiske råd før turen. Her finner du også en del matoppskrifter som virker skikkelig gode!

Liker du denne boka, så finnes det flere i samme serie. Sjekk ut link til forlaget i høyre spalte. Da gjenstår det bare å ønske riktig god sykkeltur!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 13.6.2010

Ulf Ove Hansen (2009)
"
Sør-Norge Sykkelguiden - Vest-Agder - Aust-Agder - Telemark - Vestfold"

Tun Forlag
238 sider
Pris: 339 kr.