Reklamebanner

Adrenaline
pekere:

Min første sykkelferie
Bilder og dagbok fra en sykkeltur over Rallarvegen i august 1998.

Terrengsykling
På dette nettstedet finner du massevis av info om sykling. Nettstedet drives av Atle Kleiven fra Kristiansand.

Syklistenes Landsforening
Et must for alle som liker seg på sykkelsetet! Her får du i tillegg til masse informasjon, mulighet til å kjøpe ting til medlemspriser. Meld deg inn!

På sykkeltur fra Norge til Spania

Sykkelsiden

Har du tips til andre syklenettsteder? Da sender du linken til:
adrenalin@adrenaline.no


Pekere til utstyrsleverandører finner du på:
www.gearmania.com

 

 

Bokanmeldelse:
Del av coverKystriksveien - Langt langsomt
Norge er et langt og vakkert land. Mellom Bodø og Steinkjer finner vi Kystriksveien, og opplevelsessyklist Lar Erik Sira tar i denne boka oss med på reisen. På snaue fire uker samler han inn svært forskjellige opplevelser som han deler med oss i boka. Her er det naturlig nok mye natur, men også kultur, historie og litteratur. Et gjensyn med Nordland blir ikke mindre etter denne boka!

MangoPrøvesykling
En smak av framtid

For noen år siden besøkte vi Sinner i Groningen. Denne sykkelprodusenten i Nederland produserer en modell som heter Mango. Den ser nesten ut som et egg, og inni er det en liggesykkel med tre hjul. Slike sykler er en sjeldenhet i Norge, og når muligheten for å prøve en bød seg - så slo vi til! Bli med på en helt annerledes sykkelopplevelse.

John - portrettDagbok:
10 dagers rundtur på tandemsykkel

Volker Kløchner, pilot, og jeg (syns- og hørselshemmet) hadde en opplevelsesrik rundtur på tandemsykkel i fjor sommer, og vi hadde lyst å gjenta suksessen i år. Nytt av året var min nye tandemsykkel. En landeveisykkel med bl.a. skivebremser på hjulene. større ramme, større hjul, bedre girsystem og gode seter med støtdemper.
Jan Terje VoilaasSyklosofi:
Absolutt lykkelig
Etter å ha brukt snaue to år på å sykle jorda rundt, kaller Jan Terje Voilaas seg for syklosof. Kristiansanderen leverte hele tiden artikler til Fædrelandsvennen, og disse har nå kommet ut i bokform. Boka er et funn, og leserens følelser svinger mellom latter og tårer stadig vekk. adrenaline.no har sett nærmere på boka.

CoverbildeAnmeldelse
Sykkelguider fra en entusiast

Knut Bjoraa er en sykkelentusiast fra Kristiansand, og han har nå laget 7 sykkelguider for det sørlige Norge. De inneholder masse informasjon som du har nytte av på tur, og er uvurderlige i planleggingen av sommerens sykkelferie. Kanskje får du noen innspill og tips du må forfølge. Sykling er i alle fall en glimrende ferieform!

Kristiansand - Fjørtofta
På bryllupsferd med sykkel
Sommeren 2000 skulle et vennepar gifte seg, og hva er vel da mer naturlig enn å velge sykkelen som transportmiddel. Jeg valgte ut de fineste etappene, og vekslet mellom buss, sykkel og hurtigrute. Det ble noen uforglemmelige dager.
Bildet til høyre er fra den gamle Vestlandske hovedvei som går ut mot Jærens strender. Her var det utrolig flott natur, selv om bakkene kanskje ble litt vel bratte noen ganger. Ingeniørene på den tiden mente nemlig at bakkene kunne ha en hellning helt opp i 20 grader. Det er kanskje OK for hester, men ikke så greit med fullpakket sykkel...
Ta også en titt i fotogalleriet fra turen!
Del av forsiden på bokenBokanmeldelse:
Sykkelperler i Sør-Norge

Sykling er populært, og vi får et par bøker til anmeldelse hver år. Sykkelguiden for Sør-Norge kom i fjor, men dumpet ned i postkassa for noen dager siden. Boka inneholder turbeskrivelser fra fylkene her i Sør-Norge, og det er amnge perler som venter på å bli utforsket. Vi har sett nærmere på boka, og den egner seg både som reise- og drømmefølge!

Sykkelforsiden på adrenaline.no ble sist oppdatert 18.09.2013