Padleguide for Dalane

I 2010 har adrenaline.no og Lars Verket brukt tiden syd i Rogaland. Dette har resultert i Padleguide for Dalane, som er klar for salg i slutten av november. I motsetning til tidligere padleguider dekker denne både innlandsvann og utvalgte havstrekninger. Dermed kan du se frem til svært variert padling. Dalane har definitivt noe å by på uansett hva slags padling du er ute etter!

Av Lars Verket

ForsideFeltsesongen ble litt forsinket pga mye is på innlandsvannene i Dalane, men i slutten av mai var det klart for de første rundene i felt. Siden har det gått slag i slag, og i boken er det beskrevet to havstrekninger og 10 innlandsvann/vassdrag.

Akkurat som i tidligere guider har det blitt plass til en del artikler ved siden av de kjente faktaene. Guiden er nemlig bygget opp på samme måte som «Padleguide for Vest-Agder», «Padleguide for Aust-Agder» og «Padleguide for Telemark». De som har brukt disse guidene til padleopplevelser før vil derfor fort finne seg til rette.

I de områdene som er beskrevet vil det også fungere fint å bruke forskjellige type farkoster. Fra før har jo guidene kun handlet om kajakk, men flere av områdene i Dalane egner seg godt for kano også. I ett av områdene ble også feltarbeidet utført med gummibåt. Lilandsvatnet med tilhørende vann byr på mange bæringer i skog på kuperte stier, og da er en lett båt å foretrekke. Dessuten er vannene så små at hastigheten til vanns ikke er avgjørende.

Nytt i denne guiden er forslag til turer. Både kortere turer, og noen skikkelige ekspedisjonsutfordringer. Den lengste av disse er på 150km, og inneholder to ganske strabasiøse trillinger. Kanskje kan dette bli Dalanes «ironman»?

Padleguide til Dalane har blitt til gjennom støtte fra Dalane Friluftsråd, som igjen har fått støtte fra Rogaland fylkeskommune.

Lilandsvatn

Mange har lurt på hvilket område som står for døren i 2011, men dette er ikke avgjort enda. Flere aktører har tatt kontakt, både i Hordaland, Vestfold og Nordland. Likevel er ikke noe konkret kommet ut av dette, og derfor blir det nok et hvileskjær i forhold til padleguider i 2011. Selv om adrenaline.no og undertegnede selvsagt vil fortsette padlingen! Vi drømmer om en tur nordover til sommeren, og den som følger med får se!

Da er det bare å ønske velkommen til Dalane og mange fine padlemuligheter!

Blå linje
Denne artikkelen ble skrevet 18. november 2010 og publisert på adrenaline.no.

Verket, Lars (2010) Padleguide for Dalane
adrenaline.no
ISBN 978-82-997960-2-6
Omfang: 132 sider
Pris: 199,-
Padleguidene bestilles fra www.padleguiden.no

Områdene som er dekket av guiden:

 • Eigerøya
 • Sogndalstrand
 • Lilandsvatnet
 • Hellelandselva
 • Eidsvatn
 • Teksevatnet
 • Nodlandsvatn
 • Eiavatn
 • Røyslandsvatn
 • Vinjevatna
 • Lundevatn
 • Bjerkreimselva

På nettstedet padleguiden.no finner du også eksempelsider fra den nye guiden.

Mange av innlands- vannene er deler av større vassdrag. Derfor dekker beskrivelsene ofte flere vann enn det som står i innholdsfortegnelsen. Vannet angir enten det mest populære vannet i vassdraget eller det største.

Tidligere artikler på adrenalin.no fra feltarbeidet i Rogaland:

Pressemateriell
I forbindelse med lanseringen blir det utarbeidet pressemelidng og gjort tilgjengelig pressebilder. Disse ligger på www.padleguiden.no