Bokanmeldse:
Herlig ny bok om turmat

Litt tilfeldig kom vi over boken til Per Momrak og Øystein Vegge. De jobber på Nordfjord Folkehøgskule, og har begått en utrolig flott kokebok på eget forlag. Her er det både tips til hvordan du skal lage maten, og mange gode oppskrifter. Fotoene i boka er i en klasse for seg, og er tatt av den prisbelønte fotografen Ellen Lande Gossner. Dette er et "must have"!

Av Lars

CoverbildeBoka starter med et kapittel om teknikker. Ved siden av bål går de igjennom blant annet bruk av kokegrop, baking i kjele, jordovn og sjusteinovn. Boka går ikke i dybden, men gir mange fine tips det er verdt å ta med seg ut i naturen. Sporløse ferdsel er en selvfølge, og vi i adrenaline.no er veldig glad for at de har lagt så stor vekt på dette ved beskrivelsen av bålbrenning. Det er utrolig mye uvettig bålbrenning på svabergene langs kysten...

Så går de over til å se på middager, bakst og desserter. Egentlig det du trenger på tur! Vi lot oss virkelig friste, og gleder oss til å prøve ut oppskriften på blant annet "Baconfylt ørret", "Kebab" og "Sjokoladefondant i appelsin".

Boka er kvadratisk og leveres med stive permer. Dermed er den liten og grei å ha med i sekken. Design og foto gjør den til en fryd for øyet, og den egner seg også godt for å hente inspirasjon i sofaen! Det er skikkelig gøy at to fyrer med så mye erfaring vil dele dette med oss andre! Denne boka fortjener virkelig å bli lest! Anbefales på det varmeste!

Oppslag om bål

Hvis det kommer en oppfølger, så ønsker vi oss litt mer om hva som kan spises i naturen. Hva med tangsupper, urter osv?

Blå linje
Denne anmeldelsen ble skrevet 20. mars 2010 og publisert på adrenaline.no.

 

Per Momrak og Øystein Vegge (2009) Mat i det fri

ISBN 978-82-303-1438-8

Web: www.matidetfri.no
E-post og bestilling:
post@matidetfri.no

Boka koster 300,- + porto, og det er rabatt ved kjøp av flere. Her bør andre folkehøgskuler og friluftslivsstudier ved universiteter og høgskoler slå til! :)