Reklamebanner

Adrenaline
pekere:

Norges Padleforbund
Dette er de offisielle sidene til NPF.

Stavanger Kajakklubb

Sveins turside
Her finner du flere padleturer og gode turtips.

Padlesiden til Stig Arild Skretting.

Isfjord 99 - kajakktur på Svalbard.

The Ultimate Directory of Kayaking Links
Tittelen på siden sier vel det meste...

Paddling på utsidan.se
Padleforsiden på det svenske nettstedet utsidan.se

P&H Sea Kayaks
Vi liker ikke linke til produsenter her, men på denne siden var det mye fine bilder...

Har du tips til andre padlenettsteder? Da sender du linken til:
adrenalin@adrenaline.no


Pekere til utstyrsleverandører finner du på:
www.gearmania.com

Anmeldelse
Cover DVDPadling i Bergensområdet
Justine Curgenven har gjort det igjen! En ny padlefilm ble lansert i februar 2015, og vi har fått tatt en sniktigg. Denne gangen hjelper hun Sarah Outen på hennes vei rundt jorda med egen kraft. Etter å ha gitt tapt for Stillehavet i robot, ringer hun Justine for å få følge langs øyrekka mellom Sibir og Alaska. Et av verdens mest ugjestmilde havområder.

Anmeldelse
Cover DVDKayaking the Aleutians
Justine Curgenven har gjort det igjen! En ny padlefilm ble lansert i februar 2015, og vi har fått tatt en sniktigg. Denne gangen hjelper hun Sarah Outen på hennes vei rundt jorda med egen kraft. Etter å ha gitt tapt for Stillehavet i robot, ringer hun Justine for å få følge langs øyrekka mellom Sibir og Alaska. Et av verdens mest ugjestmilde havområder.

Barn på kajakkPadletips
Familieferie i kajakk

Skjærgårde i Søgne er et eldorado av små øyer, og egner seg svært godt til padling. Her er det mulig å finne le for de fleste vindretninger, og dermed egner det seg godt for barnefamilier og nybegynnere. KayakExperiences.com hadde gleden av å guide en fransk familie fra holme til holme i fjor sommer. Her er noen av opplevelsene og noen tips til deg som har lyst til å kopiere turen.

Klubbtur
Saltholmen fyr
En vakker høsthelg i fjor høst dro Kristiansand kajakklubb til Saltholmen fyr utenfor Lillesand. Fra før har vi besøkt Grønningen fyr og Songvaar fyr. Kajakkturer til de flotte fyrene langs kysten blir mer og mer populært. Overnatting på fyrene er en svært komfortabel måte å oppleve døgnet skiftninger på, og dessuten gir det mange andre inntrykk. Det er ikke uten grunn at fyrene blir kalt «Kystens katedraler».

ForsidebildeKajakk
Telemarkskanalen 2011

Etter å ha vært med på to guidede turer med KRIK ned Telemarkskanalen, skulle jeg ta over rollen som guide. Turene til KRIK har blitt komplettert med et par feltturer i området også, så jeg følte meg vel forberedt. En gjeng fra Kirkens Bymisjon i Kristiansand skulle ta turen fra Fjågesund til Skotfoss. Det ble en minneverdig opplevelse! Her finner du dagbok fra turen, og et galleri med mange bilder!

ForsidebildePadling
Advent i kajakk

I dag er det fjerde søndag i advent. I stedet for å tenne alle lysene, så gikk 11 kajakkpadlere ut i mørket fra Odderøya. Sammen opplevde de soloppgangen over Grønningen fyr, og selv om det ikke kom opp fire soler, så ble det et herlig lys! Her i sør kommer sola opp av havet noen uker i desember og januar, og det skaper fantastiske stemninger det er vel verdt å ta vare på! Ta en titt - så skjønner du hvorfor!

Padling
ForsidebildePadlepåske 2011

En formidabelt høytrykk senket seg over Sørlandet i påsken. Lengslene etter kvinnen med liten k skrek etter utløp, og jeg ga etter. Det resulterte i 4 fantastiske dager langs Sørlandskysten. Høytrykket var så kraftig at havtåka satte sitt preg på ferien, men selv om det var kaldt ble det fantastiske stemninger av det! Alt vær har sin sjarm! Padlepåske skal helt klart bli tradisjon.

ForsideNy bok:
Padleguide for Dalane
I 2010 har adrenaline.no og Lars Verket brukt tiden syd i Rogaland. Dette har resultert i Padleguide for Dalane, som er klar for salg i slutten av november. I motsetning til tidligere padleguider dekker denne både innlandsvann og utvalgte havstrekninger. Dermed kan du se frem til svært variert padling. Dalane har definitivt noe å by på uansett hva slags padling du er ute etter.

Boken kommer rykende fersk fra trykkeriet i slutten av november, og kan allerede nå bestilles fra www.padleguiden.no. Kanskje er dette julepresangen du har ventet på?

Ny guide!
Lars VerketPadleguide for Telemark

Noen har kanskje lagt merke til at det har vært litt stofftørke på adrenaline.no i høst. Vi beklager dette, men nå er "Padleguide for Telemark" klar for salg! Dermed er triologien med padleguider fra Sør-Norge komplett. Ved bruk av guidene kan du få en flott padleopplevelse fra Dalen innerst i Telemarkskanalen, og helt vest til Åna-Sira. Blir det sommerferien 2010 kanskje?

Foto:
Stemninger fra 2005
Mange spør om hvorfor jeg padler, og da kan jeg bli litt svar skyldig. Ett av svarene er helt klart naturopplevelsen. Her har jeg samlet en god del bilder fra sommeren 2005 som bevis...
Padling
Barn ingen hindring
Vi hører stadig om at en ikke kan drive friluftsliv på grunn av små barn. I denne artikkelen får du møte en padlefamilie på fem fra Sverige, og de har det kjempefint på tur!

Padleguide
Fin leirFeltarbeid i Rogaland
Våren 2010 skulle gå med til feltarbeid i Rogaland. Dessverre har en rekke forhold gjort dette vanskelig, men nå er arbeidet i gang. Her kan du få noen drypp fra de første turene i vestfylket. Målet er fremdeles at ”Padleguide for Dalane” skal komme til jul, men tiden blir mer og mer knapp. Kryss fingrene!
I denne artikkelen finner du også linker til gallerier på Flickr som inneholder de beste bildene som er tatt i felt til nå! God sommer!

Alpacka-båtenTest:
Du lille Alpacka!
De siste tre årene har adrenaline.no laget padleguider til kysten. I år er det mange innlandsvann som skal kartlegges, og dermed oppsto behovet for en lett båt. Vi har tidligere sett på Alpacka, men har ikke hatt rett bruksområde for denne båten. Nå passet det svært godt med utprøving. Her er våre første erfaringer

Ny guide:
Herlig morgenstemning i Ogge.Padlegleder i sør
I samarbeid med Kristiansand og Opplands Turistforening (KOT), har adrenaline.no laget en padleguide for 15 vann og vassdrag her i sør. Målet er å gjøre tilgangen til vannene enklere, ved å beskrive både mulighet for parkering og overnatting. Dessuten er eventuelle bæringer nøye gått gjennom.
BjørneKristiansand - Oslo:
Min padledrøm

Jeg padlet Sognefjorden for to år siden, en fantastisk tur. Men i år ville jeg forsøke en måle litt krefter med selve havet. Det ble en opplevelse for livet. Helt annerledes enn inne blant vestlandske fjorder og fjell. Kystpadling blir nærkontakt med elementene på en annen måte - abosolutt tilstedeværelse, fra ramsalt og tøff virkelighet til den mykeste smeigefølelse.
adrenaline.no
har fått lov til å legge ut dagbok og bilder!

Havkajakk:
Cross in CreationLangs sørlandskysten 2006
Det begynner å bli en tradisjon med en lengre padletur hver sommer. Strekningen er stort sett lik; mellom hytta i Bamble nord for Kragerø og til/fra Kristiansand. Dette er en veldig flott kyststrekning, og den er i stor grad skjermet. I år startet jeg fra hytta 30. juli, og bodde i kajakken helt frem til 9. august. Dette var 4. gangen jeg padler denne strekningen, og det er en tradisjon det er verdt å ta vare på!
Selve padleturen tar ikke mer enn 4-5 dager, men i år la jeg inn Korsvei på Risøya. Derfra fikk jeg følge av Thomas, og sammen padlet vi til Kristiansand. Det ble en sosial og fin tur, med mye fotografering. I galleriene ligger det over 175 bilder!


Padleforsiden på adrenaline.no ble sist oppdatert 07.07.2016