Reklamebanner

Adrenaline
pekere:

Steepstone
Norges desiderte beste klatreside på Internett.
Klatring
De offisielle sidene til Norges Klatreforbund.
Klatrefører for
Vest-Finnmark

Klatring i nord.
Norsk Klatring
Tidsskriftet
8a.nu
Svensk/engelsk klatreside. Ligner på Steepstone, men har hele verdens om virkeområde.
jug
Svensk klatreside, med blant annet gradtabell.
The Bouldering Domain
Amerikansk nettsted om buldring.
PlanetMountain.com
Italiensk klatrenettsted. Mye informasjon om klatring i Italia og Frankrike.
Cragrotta
Ny site for klatring i Kristiansand!
Klatreordbok
adrenaline.no har her prøvd å samle både seriøse og useriøse ord og uttrykk i en elektronisk klatreordbok.

Climbing dictionary
Her kan du ta en titt hvis du ikke finner det du leter etter i adrenaline.no sin ordbok. Mange av oppslagsordene finnes på flere språk!

Har du tips til andre klatrenettsteder? Da sender du linken til:
adrenalin@adrenaline.no

Pekere til utstyrsleverandører finner du på:
www.gearmania.com

 

 

 

Ny klatrefører:
Sørlandet Rock

ForsideKristiansand har fått en skikkelig sommergave i 2015. Før denne sommeren så nemlig klatreføreren “Sørlandet Rock” dagens lys. Christiansand Klatreklubb og forfatterne Nils Rune Birkeland/Ingunn Trosby har lagt ned adskillige timer i prosjektet, og den nye føreren er en kraftige utvidelse av tidligere førere. Nå skal Sørlandet virkelig markedsføres som klatremekka, og fordelene er: i) kortreist klatring ii) ingen kø iii) lang sesong.

Klatrefører
coverNy klatrefører for Oslo
Genren KLATREFØRER har utviklet seg enormt de siste årene, og denne våren er det klatreføreren for Oslo vi virkelig har ventet på. Den har nå kommet, og vi har fått designer og klatrer Ingunn Trosby til å ta en nærmere titt. Hun er også sentral i arbeidet med ny klatrefører for Kristiansand som antagelig kommer til sommeren. Klatre-Norge blir veldig tilgjengelig med alle disse flotte førerne!

Klatring
Adam i høydenUrdenosiekspedisjonen 2010
I sommer tok en gjeng fra Kristiansand seg inn til et fantastisk klatreområde med kano og kajakk. Området ligger mellom Valle og Dalen i Telemark. Da det er et stykke padling før selve klatringen var det klart for mange nye bestigninger. Været viste seg fra sin beste side, og adrenaline.no har fått lov til å legge ut en dagbok med bilder, og dette kan kanskje kan friste andre med et besøk også? Vi synes i alle fall det er kjekt at det stadig kommer inn påminnelser om hva slags turperler som finnes her i Sør-Norge!

Ferie:
Klatrer i Grande grotta.Klatrekos på Kalymnos

I høstferien tok en norsk gjeng fra Songdal Klatreklubb og Christiansand Klatreklubb seg til Kalymnos i Hellas. Øya har de siste årene fått et svært godt rykte som internasjonal klatredestinasjon i toppklasse. Klatrerne fra Norge lot seg også imponere! Her finner du klatring av alle vanskelighetsgrader, og øya egner seg også godt for familier.

CoverKlatrefører
Telemark samlet til ett klatrerike

I fjor dukket det opp en helt ny klatrefører for Telemark. Det er nok en gang gutta bak Sørlandsføreren som har nedlagt et kjempearbeid for klatre-Norge. Føreren er laget over samme lest som føreren for Sørlandet, og er en skikkelig nytelse. Her finner du beskrivelse av felter fra Rjukan i nord, til Valle ved Kragerø i syd. Klatrefeltene i Bø er spesielt godt beskrevet.

Forside av førerenBokanmeldelse:
Ny klatrefører for
Odderøya i Kristiansand

Rett syd for Kristiansand sentrum ligger Odderøya. Kanskje er den mest kjent for Quartfestivalen og Bendiksbukta. Ikke fullt så mange er klar over at øya også har fantastisk fin klatring og buldring. Nå kommer det en oppdatert fører over øya, og da kan vi virkelig anbefale en tur! Her er det klatring og buldring for alle, med litt overvekt på det lette.

Prosjektoppgave
Hvordan ville du ha beskrevet dette taket med ord?Et standardisert klatrespråk
Våren 2002 leverte Lars Verket en prosjektoppgave med tittelen "Innføring i et standardisert klatrespråk - Case: Blinde og svaksynte". Oppgaven ble levert institutt for Helse og Idrett ved Høgskolen i Agder. adrenaline.no har lagt ut oppgaven i sin helhet, og tar gjerne i mot kommentarer fra dere lesere!
Oppgaven foreligger både som HTML- og Word-fil. I tillegg finnes et lysbildeshow, laget i Powerpoint, som skal illustrere det standardiserte klatrespråket.


Klatreforsiden ble sist oppdatert 15.06.2015