Foredrag
Friluftsliv og stillhet

For en tid tilbake ble jeg utfordret til å holde foredrag om dette temaet, og kunne selvfølgelig ikke si nei... Det resulterte i 75 lysbilder. En del av dem er sitater fra andre om stillheten, men de aller fleste er bilder fra adreanline.no som jeg føler belyser temaet. Stillheten er en viktig del av friluftslivet, og den trues på mange områder. Særlig av motorisert ferdsel. Vær med å bevare stillheten!

Av Lars

SmåskavlerForedraget kan lastes ned enten som web-versjon eller som PowerPoint (.ppt) fil. Se de forskjellige alternativene til høyre.

Antagelig var innlegget "Motorferdsel på viddene" en sterk grunn til at jeg ble utfordret til å si noe om stillhet og friluftsliv. Det er skremmende når Vadsø kommune reklamerer med at de har perfekte forhold "for de som liker det motoriserte friluftsliv". Fremdeles er det sånn at det klinger svært dårlig i de flestes ører. Måtte det fortsette!

Dessverre er det mer penger i skuter-safari, enn i guidede turer på ski. Utstyrsintensiteten er større, og da blir det nødvendigvis mer penger av det. Og mer bråk. Stillheten har egenverdi selv om den ikke kan måles i penger. Et samfunn der alle verdier måles i kroner, er et fattig samfunn...


Dette hjertesukket ble publisert på adrenaline.no 18.3.2004

Versjoner:
Web-versjon (HTML) kan du hente her.
PowerPoint (.ppt) finner du her. (OBS 10MB!)