Bokanmeldelse:
Praktverk om våre 2000-topper

Spenningen var stor da hentelappen på boka "Norges fjelltopper over 2000 meter" lå i postkassa. Gjennom hele høsten har vi fått drypp om hvordan produksjonen skrider frem på fjellforum.net. Da boka kom i hus ble ALLE forventningene innfridd, og mer til! Dette er helt klart årets julegave til alle som elsker fjellet og toppene. Morten og Julia Helgesen har gjort et fantastisk arbeid!

Av Lars

Cover på bokMange av adrenaline.no sine lesere er sikkert kjent med Morten og Julia Helgesen fra fjellforum.net, der de er primus bidragsytere. Morten har nå gått alle 2000-toppene i boka, så det er to som nå har samlet sine erfaringer.

Det har de gjort i et fantastisk oppslagsverk på hele 552 sider i stort format, som veier nesten 2,5 kg! Her finner du massevis av spennende stoff, og selvfølgelig en bred presentasjon av alle 2000-toppene (del II). De aller fleste ligger jo i Jotunheimen, så det området opptar over 300 av sidene. Resten av toppene ligger i Breheimen/Jostedalsbreen & Reinheimen, Rondane og Dovrefjell. Hvert av disse områdene har også sitt kapittel.

Den første delen prøver å gi et innblikk i hvorfor noen driver med dette? Hva er så spennende med å samle topper? Hva i all verden er primærfaktor og sekunderfaktor - det stor spørsmålet blant toppsamlere... Her finner du også et portrett av Eivind Røyne (han som er kjent for listen over høye topper i Norge), og en artikkel om en som tok alle på ett år.

I den tredje delen av boka tar de for seg diverse temaer. Her finner du info om ryggtraverser, breturer, klatring, vinterturer og natturer. Denne delen drar veksler på alle turene Morten og Julia har hatt gjennom årene.

Boka avsluttes med et intervju av Leslie Ayres, og et intervju med en fjellfører. Til slutt i boka er det selvfølgelig en liste over alle toppene, der du selv kan begynne å krysse av...

Dette er boka du vil elske hvis du er fjellentusiast, og som fort kan motivere andre til å bli det! Maken til flotte bilder og oversiktelig tekst/kart skal du lete lenge etter... Vi sier som Expert - LØP OG KJØP!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 26.10.2005

Bok:
"Norges Fjelltopper over 2000 meter"
av Morten og Julia Helgesen
Glittertind Forlag

Pris 495,-

ISBN 82-997013-0-9