Bokanmeldelse:
Historier om kart og kompass

Lars Monsen sin bok om kart og kompass har nå kommet i oppdatert og revidert utgave. Få i dette landet har hatt så mange timer med kart og kompass som han, og nå deler han sine erfaringer med oss. Uansett forkunnskap bør alle kunne plukke opp nyttige triks i denne boka!

Av Lars

BokcoverNår det gjelder bruk av kart og kompass blir man aldri utlært, man kan bare bli bedre! Lars Monsen gir mange illustrerende eksempler på dette i boka - selv de beste kan drite seg ut! Det er også bokens meget sterke side. Den er ikke lagt opp som en lærebok i særlig grad, men leseren lærer gjennom historier fra virkeligheten. Monsen øser av sine rike erfaringer fra utallige turer i inn- og utland.

Han begynner med kartet, kompasset, og så kombineres disse. Deretter kommer massevis av gode tips og tommelfingerregler. Stikkord her er ledelinjer, bruk av klokke, 10 grader til siden og mange flere.

Boken avsluttes med en oversikt over kart- og kompasstyper. Blant annet er det en oversikt over hele M711-serien. Den kan være nyttig å ha!

Det er vel ingen hemmelighet at dette er en bok vi mener du bør ha i hylla. Orientering - bruken av kart og kompass - tilhører helt klar basisferdighetene når en skal ferdes ute. Dessuten vil gode kunnskaper om dette føre til økt trygghet, og helt nye turmuligheter!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 17.9.2002

Boka:
Lars Monsen (2001):
"Med kart og kompass i villmarka"
Revidert utgave.
Lars Monsen Outdoors
ISBN 82-995899-0-8

Pekere:
Lars Monsen sin egen hjemmeside.
Se også annen sak her på adrenaline.no om "GPS for deg og meg"