Fjørtoft rundt

Jeg har hørt veldig mye skryt om Fjørtoft. Derfor bestemte jeg meg for å bruke denne dagen til å utforske øya til fots. Eneste avtalen jeg hadde var potetskrelling utpå dagen.

Fyr vest på FjørtoftDermed tok jeg beina fatt, og gikk først til det vestligste punktet på øya. Her var det et fyr, og flotte svaberg. Lyset var svært spesielt. Litt dis. Himmel og hav går over i hverandre. Se bilder i fotogalleriet.

På vei tilbake gikk jeg innom butikken på Fjørtoft, og der var jeg allerede kjent som "han som har syklet fra Kristiansand". Det var jo en sannhet med visse modifikasjoner, men greit nok!
;-)

Med litt drikke og sjokolade i kroppen bærer det mot øyas høyeste punkt. Flott vær, men mye dritt i lufta. Små fluer som skal inn overalt. Finner til slutt en slags løsning med Buff over munnen, og hette på hodet. Da jeg er igjennom skogen forsvinner udyrene, og jeg kan begynne å nyte utsikten. Æa-fjellet er 112,5 meter over havet, og på toppen ligger det gjestebok. Jeg signerer for første gang.

Dagens reiserute:
Fjørtoft rundt

Dagens data:
I dag var det bare apostlenes hester som var i bruk.

Tilbake i lavlandet blir det potetskrelling. 40 kg skal til pers, men vi er heldigvis flere om oppgaven. Det viser seg etter hvert at hele øya er med på en dugnad i forbindelse med bryllupet. Noen skreller poteter, noen pynter, andre fikser losji, atter andre stiller opp med kjøring osv. En ganske utrolig opplevelse. Gerhardsens dugnadsånd lever fortsatt noen steder i landet!

Ikke nok med at dugnadsarbeid får ting unna, men en blir også litt kjent på denne måten.

Midnattsbilde fra Æafjell  - FjørtoftLitt sløving på kvelden. Turen til topps var fin, og jeg bestemmer meg for å gå opp på Æa-fjellet til midnatt. Kan være litt stilig med bilder fra toppen kl 00.01! Det første minuttet i bryllupsdagen til Stein og Elisabeth. Lyset på vei oppover er nydelig, og det er fremdeles traktorer som jobber på jordene. Solen har gått ned, og lyset får et mer og mer blålig skjær. Setter meg godt ned på toppen, støtter kameraet, trekker pusten - fyrer løs (se bildet). Det ble skikkelig bra! Jeg skriver meg inn i gjesteboka for andre gang.

I det fjerne ser jeg ferga på vei mot Harøy med de siste bryllupsgjestene, før de setter kursen videre mot Fjørtoft. Fergen ble holdt igjen 20 min, men det er visstnok ganske vanlig på disse trakter.

Neste dag.

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14

Forsiden