Opp og ned langs riksvei 44

Gårsdagen bestod av mye pakking, og en god del ærend. Jeg var skikkelig rastløs, og ivrig etter å komme i gang. Akkurat som vanlig før "store dager" ble det lite søvn, og jeg var ganske trett på bussen i dag tidlig. Jeg hadde valgt Norway Bussexpress for å frakte meg fra Kristiansand til Flekkefjord. I motsetning til NSB er det aldri noe tull med sykler hos dette selskapet. Vi hadde en hyggelig sjåfør, og turen var helt klart verdt alle de 200 kronene.

Vel fremme i Flekkefjord spiste jeg lunsj på bakeriet før jeg startet. Jeg hadde god driv, selv om jeg syklet feil vei ved første forsøk ut fra Flekkefjord. De første 4 milene var svært kuperte, og det var mange vakre fjell og flott natur.

Åna-SiraSykler mot Åna-Sira (se bilde), og etter Åna-Sira starter den mest krevende delen av turen. Her skal det sykles 275 høydemetre, og det kjennes på lårmuskulaturen. Jeg kjente blodsmaken i munnen flere ganger, men hver gang det nesten var tungt kom Line Anita (instruktør på SATS i Kristiansand) sin stemme inn i hodet: "Vi gir oss aldri!!!" Det ga ny kraft, og det ble ikke noe trilling…

Jøssingfjorden var det mektigste denne dagen. Stigningen var på 175 høydemetre, og veien er til dels sprengt inn i fjellet. Husene i bunnen av stigningen var fascinerende, og tunnelen litt skummel (bilde litt nedenfor). Torde ikke kjøre utenpå, så jeg tente Magliten. Det gikk greit, men har fremdeles litt tunnel-fobi etter en hendelse for noen år tilbake. Det skulle vise seg at denne fobien ble kurert (iallfall litt) senere på ferden - følg med!

TunnellenSkulle overnattet ved Hauge i Dalane, men da regnet det mye. I stedet for å campe der, syklet jeg videre. Dette var egentlig et nederlag. Jeg var på denne turen for å slappe av og kose meg. Nå var jeg veldig sliten, og likevel syklet jeg lengre. Valget sto mellom en våt leirplass og å sykle litt lenger. Ble en sånn "Catch 22", men jeg valgte altså å sykle mot den blå himmelen litt lenger fram. Terrenget ble mye flatere etter Hauge i Dalane, og syklingen fram til Tengs desto lettere.

Dagens reiserute:
Flekkefjord - Tengs langs riksvei 44

Dagens data:
Distanse: 74,59 km
Tid: 4:50
Gj.sn.fart: 15,4 km/h

Første overnatting med UnnaEtter en varm og god dusj på campingplassen, og en god middag føltes det likevel riktig. Selv om jeg var sliten. I morgen blir det bare knappe to mil med kosesykling til Brusanden.

Natten tilbringer jeg i et helt nytt Hilleberg Unna. Det er et ett-mannstelt fra Sverige. I løpet av turen skulle jeg bli meget fornøyd med denne investeringen, og det ble altså innviet på en campingplass ved Tengs.

Jeg tok en tidlig kveld i teltet med Jan Kjærstads bok "Forføreren".

Følte meg rolig, det var svært godt å være "på veien igjen"…

Neste dag.

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14

Forsiden