Padleguide:
Siste innspurt i felt!

Oktober er her, og deadline for "Padleguide for Aust-Agder" nærmer seg... Både i Risør og Tvedestrand kommune hadde vi behov for en ekstra tur. Heldigvis åpnet det seg et vindu med høytrykk, og vi fikk to flotte dagsturer. Dermed skulle også disse to kommunene være godt dekket. Her følger noen drypp fra boka som kommer til jul!

Av Lars

Sjøstjerne på Rockpool kajakkFørste turen gikk til Risøya FHS. Målet med dagen var å padle rundt Askerøya. Sjekke ut en del øyer underveis, og få noe solbilder fra Lyngør fyr. Dagen var helt fantastisk, og bød på mange flere godsaker!

Fra Risøya FHS gikk ferden til Flatskjera. Her var det ikke så lett å få opp et telt på gress, men jeg fant een liten plass som åpenbart var brukt til formålet før. Deretter gikk jeg løs på alle småøyene utenfor Askerøya. Fra før hadde jeg merket av en leirplass på Mærholmen, men nå fikk den selskap av både Askerøya, Gåsholmen, og Nautholmene. Her fra Mærholmen:

Mærholmen

I syd skulle Bastholmen sjekkes opp. Den har jeg vært i nærheten av flere ganger, men nå hadde flere kilder oppgitt teltplass her. Etter en tur på land kunne jeg konstatere at de hadde rett... Prestholmene fikk også besøk denne dagen, og de blir garantert med i boka!

Lyngør fyrPå vei hjem igjen tok jeg en times pause på Lyngør fyr igjen. Forrige gang jeg var her pøste regnet ned. Denne gangen var himmelen knall blå! Link til galleri fra Lyngør fyr ligger i spalten til høyre.

En lang, men utrolig effektiv og givende dag!

Risør kommune
Neste tur ut startet en drøy uke etter den første. Da var det Risør som skulle kvalitetssikres. Jeg gikk ut fra Krana, og der var det veldig fint å sette ut. Denne dagen startet jeg litt over 06 fra Kristiansand, så da jeg kom ut til Risøya kl. 0830 var det ikke ordentlig fotolys engang... Dermed padlet jeg videre bort til Flatholmene for å forevige noen skvalpeskjær rett syd for hytta til kronprinsparet. De må definitivt begynne å padle med slike lokaliteter i nærheten...

Dønninger syd for disse holmene brøt skikkelig mot småøyene. Noen ganger sto sjøsprøyten 5-6 meter opp i været! Jeg padlet inn til Perleporten fra syd, og fant en leirplass jeg skal foreslå for fylkesmannen. Et nydelig sted, men ganske så gjenvokst. Vel fremme i Perleporten fikk jeg noen fine panoramabilder, og makro av høstløv.

Perleporten på store Vardøya

Risøya ble også foreviget, og her tok jeg et stilig bilde av teltforbudsskiltet. Dessverre er det teltforbud på deler av Store Vardøya og hele Lille Danmark på Risøya. adrenaline.no lover å ta dette skriftlig opp med kommunen etter at guiden er levert trykkeriet.

Deretter ble det til et leirbilde på Olavsholmen. Olavsholmen er en skikkelig perle, og jeg fikk et fint panorama med Risør by i bakkant av teltet. Jeg må bare innrømme at det ble to teltbilder på disse to turene som var "fake". Altså bilder av telt som ikke ble bebodd gjennom natta. Men, bildene er jo ikke "fake" i forhold til å illustrere at det er plass til et telt! Her fra Olavsholmen:

Olavsholmen med Risør i bakgrunnen.

Så avsluttet jeg med et besøk på Stangholmen fyr. Dette var mitt første besøk her, og jeg gikk ganske amok med speilreflekskameraet. Et galleri herfra ligger også i spalten til høyre.

Jeg har også satt sammen et galleri med mer generelle bilder fra disse to feltturene. Tilsammen kan du kose deg med 74 bilder fra disse to fine dagene. Noen av de vil også dukke opp i "Padleguiden for Aust-Agder" som sannsynligvis ser dagens lys i slutten av november.

Hold ud! :)

Blå strek
Denne oppdateringen ble publisert 20. oktober 2008 på adrenaline.no.

Galleri felt
Her finner du 38 bilder fra feltarbeidet i oktober.

Galleri
Lyngør fyr

Her finner du 18 bilder fra Lyngør fyr i herlig oktobersol.

Galleri
Stangholmen fyr

Her finner du 18 bilder fra vårt første besøk på dette fyret.

Stangholmen fyr.

Flere bilder fra fyrene våre finner du i artikkelen "Stemninger fra fyr i sør".

Første opplag av "Padleguide for Vest-Agder" er snart utsolgt, og annet opplag er bestilt.

"Padleguide for Aust-Agder" kommer siste uke i november.

Begge guidebøkene kan bestilles her:

padleguiden.no.