DVD:
Paul padler Latin-Amerika

Så er han tilbake - Paul med kajakken. Forrige gang vi så ham padlet han i Europa. Nå dukker Paul opp på et nytt kontinent - Latin-Amerika. Gjennom 8 episoder får vi være med på hans opplevelser. Akkurat som i Europa kommer Paul tett på, og det er fornøyelse å være med han. DVDen har to plater, så du får med turen i Europa på kjøpet!

Av Lars

DVD-coverPaul starter sin reise i Honduras, og drar videre til Panama. I disse programmene bruker han kajakken Alma, som er en spesialbygd klumpete sak. Den er laget slik for å være enkel å transportere. Med en lengde på bare 3,70 er den ikke vanskelig å få med på tog, buss, bil og fly.

Da Paul kommer til Peru bytter han kajakken ut med en hest, og gir seg fjellene i vold. I det fjerde programmet er han tilbake i Alma igjen, og er nå kommet til Titicaca-sjøen. Denne ligger 3814 moh, og her besøker han blant annet noen flytende øyer.

I Bolivia blir han med på karneval, og i programmet etter besøker han gruver. Der får han oppleve at det ligger aborterte fostre nede i gruvene, og disse fungerer som en slags beskyttelse for de som jobber der. Dette går tydelig inn på Paul, og dette er ganske sterke saker.

I det sjuende programmet går ferden videre til Pantanal, et enormt våtmarksområde. Her får han militær skyss inn, og padler tilbake. Vi ser noen overnattinger, men jeg lurer på hvordan han tilbrakte nettene her. Han sier at han helst overnatter i nærheten av folk, men det kan jo ikke ha vært like lett hele veien...

Til slutt kommer han til Patagonia, men denne episoden har vi dessverre ikke sett. DVDen vi fikk til anmeldelse har en produksjonsfeil, og program 7 ligger også under program 8. Men, her padler han blant annet i Antarktis, og det ser veldig flott ut på teaseren i slutten av episode 7. (Etter hva vi forstår skal produksjonsfeilen være rettet opp i de DVDene som er i butikkene.)

I tillegg til de 8 episodene, får du "Paul padler Europa" på en egen DVD. Denne turen er delt inn i to episoder. Her finnes også et fotogalleri og en del scener som ikke er brukt i episodene fra Latin-Amerika. I det hele tatt kan du glede deg til mange timer med reisestoff sammen med Paul!

Han har en ganske intens måte å være på, og for noen blir kanskje dette slitsomt. Vi synes det er herlig med hans engasjement og sprudlende humør. Padling blir det kanskje litt lite av, og hvis du er ute etter en ren padlefilm finnes det bedre alternativer. Pauls fortelling dreier seg mer om å være på tur, se nye steder, og ikke minst - treffe spennende mennesker!


Denne DVD-anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 3.1.2007.

Pauls Planet 2006:
Paul Padler Latin-Amerika
Scanbox
2 disk utgave

Episodene fra Latin-Amerika startet på TV2 20. desember, og skal gå 8 onsdager inn i 2007.

Vi er ikke helt sikre på hvordan du enklest for kjøpt DVDen, men det kommer helt sikkert informasjon om dette på Pauls hjemmeside:
Pauls Planet.