Padleguide
Padlevett

Her følger noen enkle punkter som kan gjøre padlingen tryggere. Dessuten vil de føre til enda bedre padleopplevelser:

Husk flyteplagg
Gjør det til en god vane å bruke flyteplagg hele sesongen, både i kajakk og kano. Både i innlandsvann og langs kysten. Barn bør ha redningsvest, spesielt de som ikke kan svømme.
Når det gjelder bekledning ellers anbefaler vi ull og vindtett bekledning utenfor. Omtrent som på fjellet. Det er også viktig å ta mer hensyn til vanntemperaturen enn til lufttemperaturen.

Tren redning
Har du kajakk er det viktig at du er fortrolig med å gå rundt. Delta gjerne på et introduksjonskurs – slik at du har det grunnleggende inne. Kameratredning i både kano og kajakk er morsomt å trene på om sommeren. Enkelt er det også! Det fører til tryggere padling, og en bedre opplevelse.

Leirbål på svaberg - ikke bra!Leirbålet
Dessverre er det mange eksempler på uvettig plassering av leirbålet ved disse flotte padlevannene. Mange steder er det brent bål rett på flotte svaberg, med det resultat at disse har sprukket. Respekter bålforbudet mellom 15. april og 15. september. Utenom denne perioden SKAL bålet være skikkelig fundamentert, slik at det ikke synes når leiren ryddes.

Sporløs ferdsel
Det er ikke bare bål som ikke skal synes. Sporløs ferdsel betyr i praksis at ingen skal se at du har vært der når du drar. Derfor tar du med alt du har hatt med deg inn i naturen hjem igjen. Inntil alle skjønner dette, er det fint om du tar med engangsgriller og knuste flasker fra de leirplassene du kommer til. Hvis folk kommer til en ”urørt” leirplass, er det også enklere å forlate den i samme tilstand.

Nyt stillheten
Padling og stillhet er nært knyttet til hverandre. Kjenn etter hvordan stillhet og nærheten i naturen fyller deg med ny energi. Ta også hensyn til andre som vil oppleve stillheten ute i naturen.


Denne guiden ble publisert første gang 21.6.2005 på adrenaline.no.

Padleturene:

Artikler:

Last ned padleguiden (1,9 mb - .pdf)
Versjon I, 20. juni 2005.