Anmeldelse:
Paddla kajak och tälta i Bohuslän

Orust Kajak har gitt ut denne guiden til overnattingssteder for deg som padler kajakk i Bohuslän. Her finner du massevis av gode, og ikke fullt så gode leirplasser. Vi hadde stor nytte av boken på vår ferd mot Gøteborg!

Av Lars

ForsideBoken er delt inn i tre regioner - fra sør til nord er det:

  • Marsstrand - Lysekil
  • Lysekil - Grebbestad
  • Grebbestad - Norska gränsen

I tillegg til kart og beskrivelse av de forskjellige plassene, så finner du beskrivelser av padlerutene. Her er også oversikt over vandrerhjem hvis du synes telt blir for ukomfortabelt, og informasjon om hvor du finner værmeldingen i Sverige.

Svenskene har også allemannsrett, og denne finnes det også informasjon om i boka. Til og med gode kajakkråd er det blitt plass til!

Det er kjipt å lete etter fine leirplasser. Særlig med kajakk - da du ikke kan gå i land hvor som helst. Å løfte en fullastet havkajakk på land er helt uaktuelt, og å dra den likeså. Derfor vil vi helst ha sand eller mudder. Litt gress til teltet er heller ikke å forakte. På en padletur oppover norskekysten sommeren 2003 brukte undertegnede nesten 3 timer på å finne en god leirplass. Da var klokka kvart over 12 på natta, og det var jammen på tide...

Slikt kan du unngå i Bohuslän hvis du har med deg denne boka! Den er vel verdt pengene, og kan kjøpes over nett. Da får du en .pdf-fil som du kan skrive ut.


Denne anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 15.9.2003

Boka er utgitt av Orust Kajak & Friluftsliv AB,
www.orust-kajak.se

Text og bilder:
Jens Marklund