Innledning
Forberedelser

Ideen kom på en av de fine dagene våren 2000. Jeg hadde ingen planer for sommeren, og kvinnen i mitt hjerte gikk sine egne veier. Det virket det som at alle andre jeg kjente gjorde også. Mor og far hadde lenge invitert meg til å padle sammen med dem i Bohuslän, men jeg hadde vel ikke svart verken ja eller nei. På en av disse nydelige dagene med flatt hav, en liten vinddytt i ryggen og med en stor stekende sol, kom ideen om å padle opp til mamma og pappa på Koster. Ideen tiltalte meg veldig - alene oppover sørlandskysten med telt sovepose og stormkjøkken, og så avslutte turen med hyggelige dager på Koster.

Ideen kværnet i bakhodet hele dagen, og på padleturen hjemover begynte jeg å tenke på returen. Hvordan komme seg hjem? Og der passerte svaret foran meg. DFDS sin båt fra Gøteborg kom inn mot Kristiansand. Selvfølgelig, jeg padler til Gøteborg og tar båten derfra! Ideen ble lagt frem for mor og far, og det første far sa var at det ville han være med på. Javel svarte jeg, fint reisefølge den mannen. Vi har padlet sammen en uke i kano inne i den Dalslandske kanalen, og klarte å bruke opp 3000 kroner på kongler eller noe. Planen ble til at jeg skulle møte mamma og pappa på Koster, og padle videre ned svenskekysten sammen med pappa.

Dagens reiserute:
Har jo ikke startet enda, men nå er alt klart til den store ekspedisjonen som starter i morgen!

Dette skjedde altså våren 2000, men det var mye som skulle skje før den tid. Egentlig kunne jeg ha dratt i starten av juni, men jeg måtte jobbe den første uka av juli så da ble det litt vanskelig. Vi, altså arbeidsplassen min - KOLON, skulle arrangere Quartcamp på Juventes ferieeiendom på Møvik. Den store motivasjonen til å gjøre det var kanskje ikke der, men når folkene kom, teltene ble slått opp og det kom en søt pike i teltet mitt ble uka veldig bra. Drev hele tiden og planla turen, hva skal jeg ha med, hvor langt skal jeg padle om dagen, hva hvis jeg går rundt og mange flere slike spørsmål. Uka med Quart-festivalen ble vel den mest solfylte uka denne sommeren, så når søndagen kom og folket skulle bli jagd hjem sa jeg til sjefen min at: "Det var vel finværet denne sommeren". Vi lo og sa: "Ja kanskje det".

Søndagen ble brukt til å pakke det siste jeg skulle ha med. Jeg hadde brukt uka med Quartcampen godt, og hentet alt jeg skulle ha med i løpet uka siden jeg disponerte bil. Mat hadde jeg handlet inn, og nå gjenstod selve pakkingen. Etter at jeg hadde levert bilen til sjefen, gikk jeg ned til Kristiansand Kajakk Klubbs (KKK) lokaler i Nodeviga. Bar ut min Nordnes kajakk, og padlet rolig hjemover mens jeg gledet meg til morgendagen.

Dagens kart:
I morgen begynner det....

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 0

Leirplass:
MoNoMille (seilbåten min)

Jeg hadde i ukene før dette sett på sjøkart, og fått tips om steder jeg burde padle innom. Pappaen min padlet opp over sørlandskysten et par år tidligere, og hadde noen leierplasser å anbefale. Sjefen min visste også om mange vakre steder et stykke oppover. I påsken '99 padlet jeg til Svinør på en dag. Det tok meg 10 timer, så jeg tenkte at det burde jeg jo kunne klare denne gangen også. Fingermål fra Kristiansand til Svinør ble snudd østover, og jeg fant ut at jeg kunne klare Kristiansand - Tønsberg på tre dager. Det hadde vært tøft. Pappa syntes det var litt vel barskt, men jeg trodde nå på det jeg da. Planen var å padle fra Kristiansand til Arendal første dagen, så fra Arendal til Jomfruland, og da til slutt fra Jomfruland til Tønsberg-skjærgården.

Etter at alt var pakket i vanntette sekker og den siste titt på kartet var gjort, gikk jeg til sengs søndag 9. juli. Det kriblet i kroppen etter å få dratt avgårde. Jeg sovnet raskt, og sov veldig godt. Vekkerklokken sto på 5.00.

Fra dagboken: Avreisedagen. Dagen for korpsmusikk og tusenvis av mennesker med flagg på brygga i det det stolte skipet setter ut i havet som ligger helt flatt med blå himmel og en stekende sol….. Slik kunne det ha vært ja.

Første dag

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18