Dag 6, 7 og 8:
Uhemmet Koster-reklame

Tre dager gikk til kos og hygge på Koster. Jeg skal ikke gå så veldig i deltaljer om disse padlefrie dagene, men jeg skal prøve å få "solgt" Koster som ferieparadis.

For det er nemlig det disse øyene utenfor Strømstad er - et ferieparadis. Vi begynte å feriere her ute i '87, og siden er det ikke gått en sommer uten at familien Østlie har vært representert her. Selv har jeg kommet tilbake med jevne mellomrom, for å få mettet "Kostersulten" i kroppen min. Vi har tilbragt noen påsker her ute også. Det er også en opplevelse, en ganske annen, men helt fantastisk.

Dagens reiserute:
Rusle rundt på Koster

På Koster er det bare lov å sette opp telt på nordenden av Nord-Koster. Her er det en campingplass med drikkevann fra enkelte springer, og med noen utedoer. Helt primitivt, men mer enn nok. Her vasker vi oss i havet (de tøffeste tar et "morgondopp"), her lages all mat på stormkjøkken, her er det sene kvelder med vakre solnedganger, og ikke minst, her er det flest soldager i hele norden.

Bilde: Krabbefest med mor og far på svaberget!

Vi pleier alltid å si at: "det glir over", når vi ser mørke skyer komme over fra norskekysten. Og det glir nesten alltid over. Når det er gode soldager på Koster, så er det bare så utrolig bra. Du finner alltid en strand eller et solsted i le. En soldag på Koster gir mer energi enn 14 soldager på sørlandskysten. Det er ett eller annet helt utrolig med å være på Koster. Til teltplassen har mor og far og søstrene mine vært på vestsiden av øya og sanket drivgods til å lage kjøkkenkrok. Her er det bord og stoler av tømmer, kasser og planker som har fartet over store deler av svenskekysten. Alle teltplassene lager slike kjøkkenkroker, eller alle de som har vært på Koster mer enn en gang før. Og når man drar, så gir man som regel bort kjøkkenkroken sin til neste familie som kommer og tar over teltplassen. De barskeste Koster-camperne sparer kjøkken kroken sin til neste år. Noen folk har vært her ute hver sommer i 30 år, og kommer sannsynligvis til å være her de neste 30. Jeg forstår dem så godt. På Nord-Koster er det en dagligvare, og det er to hoteller med kiosk og minigolf. Det er selvfølgelig mulig å få kjøpt seg en øl for de som vil ødelegge sommeren med det. Alkoholfritt øl derimot er det umulig å oppdrive.

Dagens kart:
Her har jeg vært før!

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 0

Leirplass:
Nord Koster camping

Du får kjøpt reker, makrell, krabber og masse annet snadder fra havet hos mange av de fastboende, og det er også meget gode fiskemuligheter hvis du vil prøve lykken selv. På Syd-Koster er det nesten det samme, bare med flere hoteller, flere hotellboende turister men ingen teltplass. Du kan leie deg en sykkel for en billig penge, og bruke en dag på å sykle rundt på syd øya. Det er billigere å leie sykkel på øya enn det er å ta med din egen på båten fra Strømstad.

Tror ikke jeg skal si mer om Koster som feriested, enn at det bare må oppleves. Oppleves om igjen og om igjen. Koster er utømmelig på opplevelser.

Mine dager på Koster denne gangen inneholdt en lang gåtur rundt øya, krabbespising i vannkanten, hade bra til mamma, tipperunden på radio, en del sider i Mankell-boka (alle faktisk, en dag da skyene ikke gled over), søster og kjæresten hennes kom og overtok husteltet, minigolf med meg som vinner, masse god mat, og mange fine naturopplevelser.

Men det var jo ikke Koster som var det endelige målet for turen, så vi måtte dra.

Neste dag.

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18