Dag 16:
Vi nærmer oss målet

Vi ble ikke ferdig med Marstrand i går, så vi dro tilbake. Klok av skade kledde jeg meg litt annerledes denne dagen….

Tok oss en tur opp på festningen som vi hadde sittet og sett på kvelden i forveien. Men svensken har ikke noe tro på turisme før 12, så festningen var uinntagelig. Isteden ble det ny kuleis nede i sentrum.

Vi kom oss av gårde fra Marstrand etter hvert og fulgte leia innover. Morsomt sted å padle. Dagen var helt nydelig. Litt vind imot, men til gjengjeld ikke så veldig mange skyer på himmelen.

Dagens reiserute:
Koön - Marstrandön - ut Albrektssundskanal - Långö sin østside - Fjällsholmen - Store Lyngnholm på styrbord side - Store Räven på styrbord side - Lyngholmen

Her blei plutselig navigeringa vanskelig. Det var lite båger og fyr å se, men vi visste jo at vi skulle sørover, så så himla vanskelig var det ikke. Vi kom tilslutt frem til Fjällsholmen, og fant kanskje denne turens beste rasteplass. Inne i bukta på øyas vestside oppdaget vi noen svaberg som var perfekt for ilandstigning. Det var to meter dypt, men svaberget hadde så svak helling at man gled inn og kunne bare plassere beina utafor kajakken. Så kunne man bare reise seg opp.

På land var det av med klærne, og full og etterlengtet kroppsvask. Nakne satt vi på svaberget og soltørket oss, mens en pakke med ballerina kjeks med jordbærsmak ble fortært. Det var herlig. Tørre, og meget fornøyde, la vi i vei videre sørover. Vi var nå så nærme Gøteborg at vi kunne ta det første og beste leirstedet vi fant. Vi siktet oss inn på nordenden av Björkö.

Nå begynte vi å nærme oss den "o'store sivilisasjon", men faktisk så vi sel så nærme som på Rävungarna. Her satt det en liten koloni, og ikke mer enn et par mil unna lå en av Skandinavias største byer. Det blei en litt merkelig opplevelse, og vi blei ikke helt sikre på om det egentlig burde være sånn.

Dagens kart:
Kart 931.5, 931.4

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 16

Leirplass:
Lyngholmen

Vi gikk ikke til Björkö, men til en liten holme kalt Lyngholmen. Her fant vi et lite nes som stod ut på holmens sydside. En strand var det også, så dette er en god leirplass for padlere. Vi fikk satt opp teltet vårt, og mens vi lå og døste i solen fant vi ut at vi skulle koke vann til kaffen vår, men på hvilket stormkjøkken? Mitt brukte rødsprit, og lå ved min side. Pappas brukte gass og er raskere, men det lå nedpakket i kajakken hans. Vi satte i gang, jeg skrudde opp og tente på, mens pappa lette sitt frem fra kajakken. Selv om jeg satte kjelen min på flammen fem minutter før pappa satte på sin kjele, slo han meg med gode fem minutter. Og jeg bestemte meg der og da for å skaffe meg et gassbluss. Tross nederlaget så jeg det positive i det - vi hadde varmt vann for en god stund.

Vi hadde ikke padlet i mer enn 2 timer og 48 minutter, så det var tidlig på dagen fortsatt, så kystbiblioteket ble dratt frem, og vi koste oss i gresset med flytevestene våre som ryggstø. Vi drakk kakao og kaffe om hverandre.

Solen varmer. Vi ser små båter tøffe forbi, mens de vinker til oss. Skarv flyr frem og tilbake, jeg tygger litt på et strå, og sier til pappa at vi er rike. Hva mener du? Jo vi har dette, vi sitter her, har brukt kroppen vår, har tid til å stoppe å bade nakne i havet, tygge på et strå og bare la verden og dagliglivets mas sulle å gå uten å ta del i det. Jo vi er rike. Stakkars Røkke! Vi blei liggende i gresset lenge og vi fikk med oss en vakker solnedgang før vi la oss inn for den siste natten ute i naturen.

Hva morgendagen måtte bringe av overraskelser ante vi ikke, men vi hadde mange spørsmål om hvordan komme på land, hvor langt blir det å bære kajakkene, og ligger billettene å venter på oss….

Neste dag.

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18