Dag 15:
48 fots penisforlenger vs. havkajakk

Vi ble liggende å drømme lenge denne morgenen, og kom oss ikke av gårde før 10.30. Det var samtidig med at gjestehavna på Käringön ble tømt, og leia sydover ble full av båter. Været var ikke fint, men heller ikke dårlig. Det var faktisk hvitt alt vi så, hvis vi så ut i havet. Himmel og hav gikk i ett, utrolig vakkert, på sin litt merkelige måte.

Vi padlet oss igjennom Mollösund, og over til Kyrkesund. Hele tiden var det vakre steder å se. Svensk arkitektur er egentlig mye mer spennende enn norsk, for ikke å snakke om snekkerarbeidet. Det er masse detaljer, selv på de minste hus. Mange sjøbuer er innredet med spisestuer, hvor man kan åpne dørene og se på alle båter som glir forbi mens man nyter sin mat.

Bilde: Tettbebyggelsen på Kornø (et par dager før) representerer her et eksempel på god svensk arkitektur.

Dagens reiserute:
Tornö - nordsiden av Käringön - nordsiden av Sälsön - Mollösund - inn Kyrkesund med Koön på styrbordside - S:t Olov - Toftö - på babord side - Sædholm - Hjärterö på styrbord side - Vrångsholmen på babordside - Klädsholmens nordside - Rönnäng - Kalvesund - Åstol på babord side - Marstrandsön på styrbordside - Klockarringen - Koön

Utenfor Skärhamn fant vi en fin strand hvor vi rastet litt og slappet litt av.

Leia etter dette var morsom å padle, og tunga måtte være på rette plassen for ikke å gå bak feil holme. Her møtte vi kanskje den dårligste båtføreren så langt på turen. Ved ingangen til et trangt sund presterte den stolte eieren av en 48 fots penisforlenger å tute på oss for å få oss unna slik at han kunne gasse på!! Det var mye hoderisting på guttene i kajakkene da.

Etter Rönnang bar det rett over Marstrandsfjorden. Et havstykke som mange sa kunne være røft. Da vi gikk der var det flatt hav og vindstille, så vi slapp billig fra det. Midt uti ligger Åstol. Ei øy som er full av hus. Hele øya er dekket. Det finnes ikke le et sted på øya, det er bare en fjellklump som stikker opp av havet, og her har altså noen valgt å bosette seg. Meget fascinerende.

Dagens kart:
Kart 932.3, 932.1

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 33

Leirplass:
Koön

Vi padlet mot Carlsten festning, og kom oss inn til Marstrand. Det er der alle nordmenn snur og seiler hjem igjen.

Vi skulle i land å få oss litt is, så vi la oss til utenfor ett gammelt kurbadhotell. Jeg tenkte kanskje ikke så veldig klart der jeg stod for mens far tok på seg noe anstendige klær tok jeg bare på meg et par sandaler og sørget for at den rosa pengepungen vår var med. Så der trasket jeg rundt i gamle erverdige gater i kort shorts med bleke lår, sandaler, caps, brynje og med solbrente armer. Stusset jo litt over att folk nærmest stirret på meg, og fortsatte å stirre etter at de hadde passert. Men da jeg til slutt passerte et butikkvindu og fikk se speilbildet av meg forsto jeg dem så godt.

Vi var ikke sikre på hvor vi skulle legge oss til for natten, da det heftet pappa hadde over leirplasser for Bohuslän stoppet i Marstrand. Men etter fem minutters padling var leirplassen klar. Med full utsikt over Marstrand og Karlsten festning satte vi opp telt og stormkjøkken, og åpnet kystbiblioteket.

Aktiv padling denne var blitt 5 timer og 35 minutter.

Neste dag.

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18