Dag 10:
Feite 50-åringer og vakker svensk natur

Planen for dagene våre var å komme oss avgårde tidlig, men ikke fullt så tidlig som jeg hadde drevet med på vei oppover. Og jeg synes det er like greit at man bruker litt lengre tid på frokost når man er to. Da jeg padlet alene var frokosten kun noe jeg måtte ha i meg for å fungere resten av dagen. Det var ikke mye kos i havregrøten. Vi tok oss tid til gode og forholdsvis lange frokoster, så også denne første dagen. Været var sånn passe fint og vi kom oss av gårde klokken 10.00.

Padlet ut mellom masse seilbåter som også hadde ankret opp ved Ulsholmen den natta. Det er et område på Bohuslänkysten alle i båt snakker om, og det er Gula Humpen. Dette går for å være et litt værhardt sted, men vi opplevde det som et rolig og veldig gjestmildt område. Gikk på nordsiden av Väkerfyr, og derfra fulgte vi leia inn til Grebbestad. Her skulle vi inn å handle, kjøpe kuleis, spise middag og ta en tur oppom Grebbestad kajakksenter hvor mamma og pappa hadde kjøpte sine kajakker.

Dagens reiserute:
Ullsholmen - Klättens nordside - Nordre og søndre Gåsö på styrbordside - Porsholmen og Lökholmen på styrbord side - Rundt Svinnäs - Grebbestad - Otterön på styrbord side - Musön på babordside - Lönnholmen på styrbordside - nordsiden av Nordre Dyngö - Långesär

Havet hadde vært nesten flatt hele veien innover og vi gledet oss til å være helt tørre når vi gikk i land. Men den gang ei, for ut fra Grebbestad kom det en feit 50 åring i en altfor dyr cabincruiser, med altfor dårlig tid på sommeren. Noe som resulterte i at disse tonnene med vann som han fortrenger gjør seg om til store krappe bølger som slår over den tørre kajakken til pappa. Noe som igjen fører til sommerenes tøffeste utbrøl: "Hæ** kø** p**" smalt det fra pappas ellers så ordentlige munn.

Vel inne i Grebbestad ble det å vandre rundt i noen butikker, spise kuleis og ta oss en middag. Proviant ble kjøpt inn og etter en stund padlet vi fra sentrum til Grebbestad Kajakksenter som ligger ikke så langt unna. Skal du kjøpe utstyr til kajakk og til turer i kajakk er det hit du burde dra. Og når du har vært kunde så ofte som det mutter og fatter har vært faller prisene bare du setter tingene ved kassaapparatet.

Dagens kart:
Kart 934.1, 934.2

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 20

Leirplass:
Långesär

Etter turen i Grebbestad, og vandringen i hotellsenteret ved kajakkbutikken, var det skjønt å komme seg i ombord igjen. Det var nesten litt ekkelt å gå med så mange folk rundt seg som der. På de ti dagene jeg hadde padlet hadde jeg følt meg så fri, så langt fra alt dagligdags mas og kav, men her pustet det meg i ryggen igjen. Jeg kjente at tanker om jobben og tidsfrister og planer dunket i bakhodet, jeg kjente bekymringene om penger på kontoen trippe på skuldra, og jeg merket stresset som alle har i seg summe over i min kropp. Nei da var det herlig i kajakken. Helt fri, uten tanke om noe annet enn akkurat øyeblikket du er i.

Vi gikk fra Grebbestad ut på innsiden av Otteröen og med Musöen på vår babord side. På Musöen er det en odde som heter Ormudden, og der kunne vi se rester av mor og far sin leirplass fra påsken samme år.

Vi fortsatte, og hadde Lönnholmen og Dannholmen på vår babord side, og jeg fikk se hvor dagens mål var. Det er et paradis sa pappa, og rett hadde han. Vi skulle til Långeskär og gikk dit via nordspissen av Nordre Dyngön.

På Långeskärs østside er den en nydelig strand med en nydelig gresslette over. Her hadde mor og far vært sommeren før og hatt noen herlige dager, og nå var det vår tur. Og for et sted det var. Vi padlet inn i en liten bukt med en fin sandstrand som vi gled sakte opp på. Ovenfor stranden var det som på Ulsholmen en kløft i øya med en gressslette på. Etter en liten halvtime hadde vi tatt hele sletta i vår besittelse. Sånn cirka i midten stod teltet, helt til høyre ble tørkerommet lagd, på venstresiden kom kjøkkenet opp, og bak en busk lagde vi et liten kaffe- og lesesal. Det var perfekt.

Etter litt middag og kaffe bare det rundt øya med fiskestanga i hånden. Fant noen nesten gode plasser, men den store fangsten uteble.

Kvelden ble avrundet med bål av drivved og vakker solnedgang…

Neste dag.

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18