Dag 1:
Endelig på vei!

Vekkerklokka ringte 05.00. Hørte den knapt, for på båtdekket dundret alt regnet som egentlig skulle ha kommet under Quartfestivalen. Jeg skrudde av vekkerklokka, og gadd ikke se ut om det kom til å slutte å regne. Våkner med jevne mellomrom bare for å konstatere at det regner like mye fortsatt. Klokken 11.30 drar jeg meg ut, fortsatt akkompagnert av regnet, og spiser frokost. Da det plutselig blir opphold, men fortsatt svarte skyer, bestemmer jeg meg for å dra. Er drittlei av å være hjemme.

De siste tingene blir lagt i kajakken (som har en 8 cm vannmengde i cockpiten) og når jeg skal løfte den ut i vannet kjenner jeg at den er drittung. Klokken 13.15 er turen i gang. Planen om å nå Arendal i løpet av dagen er allerede skrinlagt, men jeg er ved godt mot. Padler fra Terneviga mot Dvergsøya som passeres på nordsiden. Der sitter en familie og fisker fra båten sin. De sier at klokken er 14.15, og jeg er fornøyd med at jeg bare har brukt en time på den strekningen. Forsetter igjennom Randesund, og går ut mot Kvåsefjorden. Denne beryktede fjorden som alle snakker om. Jeg kjenner at det fortsatt blåser en del når jeg kommer ut av Randesundet, og ser også at det i gapet ut mot Kvåsefjorden ramler inn en del store bølger. Hele åpningen er hvit. Pytt, pytt tenker jeg, og padler mot dette kaoset. To cabincruisere kjører forbi meg. De skal også over her i dag. Det går opp og ned, og det er store dønninger med mange mindre bølger inni. Det er et stort kaos. Plutselig kommer cabincruiserne tilbake.

Dagens reiserute:
Fra Terneviga - Nord om Dvergsøya - Syd om Herøya - Nord om Stokken - Stangodden - Nord-østsiden av Stokken

De har gitt opp. Javel tenker jeg, jeg må jo prøve litt til. Det er jo fortsatt tidlig på dagen, og etter Kvåsefjorden er det jo trygge Blindleie i noen timer. Men jeg skjønner at jeg må gi opp. Det bruser rundt meg hele tiden. Det er mye ”oppoverbakke”, og bølgene kommer fra alle kanter. Jeg snur, og bestemmer meg for å finne en overnattingsplass på denne siden av Kvåsefjorden. Padler litt rundt mellom øyene i nærheten av utgangen til Kvåsefjorden, men finner ingen ideell plass å gå i land på. Så jeg padler tilbake til Randesund, og finner en liten strand på Stokken. Jim Danielson overnattet på Stokken når han padlet fra den norsk-russiske grensen til den finsk – russiske grensen på 148 dager. Så det er et aldri så lite historisk sus over det å overnatte her.

Da det har vært opphold fra jeg dro, håper jeg på en tørr natt. Men i det jeg tar av spruttrekket begynner det å regne. Jeg banner litt, men drar fram teltet og begynner å slå det opp. Klokken er da 15.55.

Dagens kart:
Kart 724 A

Padlet distanse/tid:
Antall kilometer: 13,5

Leirplass:
Nord-østsiden av Stokken

Etter mye mas og kav med stenger og steinete bunn, står teltet av seg selv. Fikk litt hjelp av ei dame som hadde sett meg fra båten sin, og mintes de dager da hun hadde stått i mine sko og kavet med teltet sitt. Hele tiden mens teltet ble satt opp regnet det bare mer og mer. Tar opp alt jeg trenger fra kajakken, og kommer meg inn i teltet. Spiser matpakken min, og synes egentlig livet er helt greit. Ruller ut liggeunderlag og sovepose, og legger meg nedi den. Leser Henning Mankelll sin første bok om Kurt Wallander – ”Morder uten ansikt”.

Etter en stund legger jeg merke til at det er veldig vått på ”gulvet”, og jeg blir sint på meg selv for at jeg ikke kjøpte meg et nytt telt, da dette gamle er så råttent at det trekker til seg all fuktigheten utenfor. Jeg tørker litt opp og leser videre. Når det tilslutt er over en centimeter med vann inne i teltet sjekker jeg utenfor, og ja da, jeg hadde plassert teltet i det fuktigste området på hele gresssletta. Trekker på meg regnefrakken, og begynner å flytte teltet mens alt er inne idet. Finner en tørr plass, og slår det opp igjen. Her er selvfølgelig bunnen enda mer steinete, men det går til slutt.

Lager meg mat på stormkjøkkenet (Rett i koppen tomatsuppe over masse makaroni – nydelig), og synes at livet er enda greiere enn det var isted. Koser meg over å være på tur. Ikke så nøye at jeg ikke kom til Arendal, dit kommer jeg nok en annen dag. Sovnet inn ganske tidlig etter mange sider i Mankell-boka, og mens regndråpene dryppet på teltduken. Siste jeg tenker før jeg sovner er at jeg burde ha tatt med meg flere bøker, hvis været skal forsette slik.

Til neste dag.

Innledning
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6, 7 og 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18